BROWNIE

0 (0 ocen)

  • 30 min

brownie to ciasto o delikatnie przypieczonym wierzchu i wilgotnym, mocno czekoladowym środku.Idealne na poprawę jesienno-zimowego nastroju.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 tabliczki gorzkiej czekolady

    200g masła


    100g mąki

    1 szklanka cukru

    6 jajek

Brownie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • BROWNIE 1. Czekoladę wrzucamy do garnka razem z masłem i rozpuszczamy (ja użyłam garnka do gotowania mleka)

    oddzielamy żółtka od białek

    żółtka ubijamy z cukrem,dodajemy mąkę.

    z białek ubijamy pianę.

    dodajemy do masy ostudzoną czekoladę i pianę z białek

    Pieczemy 25 min. w 180°C

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy