Bób duszony z ogórkami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Bób jako przekąska

  • 40 min

Składniki:

  • ok 0,5 kg bobu
    3 ogórki
    pół cebuli
    ząbek czosnku
    sól
    pieprz
    pieprz ziołowy
    pół łyżeczki słodkiej mielonej papryki
    pół szkl bulionu warzywnego
    majeranek
    kawałek papryki
    łyżka koncentratu pomidorowego
    łyżka oleju

Bób duszony z ogórkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bób ugotować do miękka, odcedzić, Ogórki obrać i pokroić niezbyt cienko,
    Cebulę i pokrojoną w paseczki papryką podsmażyć na oleju, podlać bulionem i dodać bób i ogórki oraz zgnieciony czosnek i przyprawy.
    Dusić pod przykryciem ok ok 10 min, dodać koncentrat i wymieszać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy