Bita śmietana z dżemem i jabłkami

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

To bardzo łatwa w wykonaniu potrawa-zajmuje kilkanaście minut. Przepis jest wymyślony przeze mnie i sprawdzony. Życzę miłego gotowania !!!

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - śnieżka-bita śmietana: 1 sztuka
    - mleko: 0.75 szklanki
    - pół słoiczka dżemu truskawkowego: 0.5 sztuki
    - małe jabłka: 2 sztuki
    - kakao ciemne: 1 szczypta
    - kostka ptasiego mleczka do dekoracji: 3 sztuki

Bita śmietana z dżemem i jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do wysokiej miski wsypujemy Śnieżkę i zalewamy mlekiem.
  • 2. Ubijamy mikserem na najwyższych obrotach ok. 4-5 minut.
  • 3. Następnie wsypujemy szczyptę kakao.
  • 4. Dodajemy dżem, umyte, obrane i pokrojone w grubą kostkę jabłka, i mieszamy.
  • 5. Całość powinna mieć jasno-różowawy kolor.
  • 6. Przekładamy do małych miseczek (używam do tego miseczek-kubeczków po jogurtach Pierot).
  • 7. Dekorujemy kostką ptasiego mleczka i wstawiamy do lodówki na ok.15 minut. Smacznego !!!

Komentarze

Podobne przepisy