Babka marmurkowa

0 (0 ocen)

Pyszna i pulchna.

Składniki:

  • Składniki :

    250g masła
    5 jajek
    3/4 szklanki cukru
    1 szklanka mąki ziemniaczanej
    1 szklanka mąki pszennej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    aromat do ciasta waniliowy
    2 łyżki kakao
    masło - do posmarowania formy
    bułka tarta - do posypania formy

Babka marmurkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie :

    Utrzyj jajka i cukier. Masło utrzyj na puszystą masę. Do masła dodawaj stopniowo zmiksowane jajka nie przerywając miksowania. Mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszaj z proszkiem do pieczenia, dodaj do masy. Podziel ciasto na 2 częsci. Do jednej dodaj aromat waniliowy do drugiej częsci kakao. Połącz dokładnie składniki. Formę posmaruj masłem oraz posyp bułka tartą. Wlej ma zmianę białe i kakowe ciasto. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 50 minut w temperaturze 180 stopni. Udekoruj według uznania.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy