Babeczki z jagodami na białkach

0 (0 ocen)

  • 50 min

Delikatne, przywołujące zapach i smak wakacji.

  • 50 min

Składniki:

  • 5 białek,
    300 g mąki tortowej,
    czubata łyżeczka proszku do pieczenia,
    220 g cukru,
    100 ml oleju,
    100 ml mleka,
    2 łyżeczki cukru waniliowego,
    skórka otarta z jednej cytryny,
    jagody ( niepełna szklanka)

Babeczki z jagodami na białkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mikserem ubić pianę z białek - partiami dodawać cukier. Ubijać aż do całkowitego rozpuszczenia cukru.Ciągle miksując dodać olej i mleko. Na koniec wsypać przesianą mąkę wymieszaną z cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia i skórką z cytryny. Miksować na małych obrotach. Dodać jagody i delikatnie wymieszać. Wypełnić ciastem papilotki do babeczek ( 2/3 objętości). Piec w temperaturze 170 stopni przez około 15 minut.

Porady

Na drugi dzień smakują najlepiej - wilgotnieją.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy