5 białek,
300 g mąki tortowej,
czubata łyżeczka proszku do pieczenia,
220 g cukru,
100 ml oleju,
100 ml mleka,
2 łyżeczki cukru waniliowego,
skórka otarta z jednej cytryny,
jagody ( niepełna szklanka)
Babeczki z jagodami na białkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mikserem ubić pianę z białek - partiami dodawać cukier. Ubijać aż do całkowitego rozpuszczenia cukru.Ciągle miksując dodać olej i mleko. Na koniec wsypać przesianą mąkę wymieszaną z cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia i skórką z cytryny. Miksować na małych obrotach. Dodać jagody i delikatnie wymieszać. Wypełnić ciastem papilotki do babeczek ( 2/3 objętości). Piec w temperaturze 170 stopni przez około 15 minut.
Komentarze