Babeczki czekoladowe z malinami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Robi się je dość szybko, a jeszcze szybciej znikają.

Składniki:

  • ● 2 jajka
    ● olej
    ● 1/3 szkl. cukru
    ● 1 i 1/4 szkl. mąki
    ● 3 łyżki czekolady w proszku lub kakao dla dzieci
    ● łyżeczka proszku do pieczenia
    ● 2 łyżki śmietany
    ● 2/3 szkl. malin

Babeczki czekoladowe z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubijamy na puch, dodając cukier, a następnie śmietanę. Wsypujemy szklankę przesianej mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia i czekoladą. Delikatnie mieszamy.
  • 2. Maliny przebieramy, oprószamy pozostałą mąką.
  • 3. Foremki do babeczek smarujemy olejem. Nakładamy łyżką ciasto (maksymalnie do 3/4 wysokości) i wkładamy po kilka malin. Lekko je wciskamy.
  • 4. Foremki wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 °C. Pieczemy ok. 25 minut.

Porady

RADY Katarzyny Kosmali Babeczki można posypać cukrem pudrem.

Notka redakcyjna

PP_08-2013

Komentarze

Podobne przepisy