Aromatyczne ziemniaki z rusztu

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszne,nieskomplikowane,takie wyjątkowe,bo pachną kusząco...Posypane gruboziarnistą solą morską, podawane z serem ricotta i odrobiną czosnku.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - ziemniaki (młode,podobnej wielkości): 600 gramów
    - ser ricotta: 3 łyżki
    - oliwa: 2 łyżki
    - sól (morska,gruboziarnista): 1 łyżka
    - czosnek: 2 ząbki
    - szczypiorek (posiekany): 2 łyżki

Aromatyczne ziemniaki z rusztu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek obrać,przecisnąć przez praskę.
  • 2. Ziemniaki umyć,osuszyć,posmarować oliwą,zawinąć w folię aluminiową.
  • ziemniaki z solą morską i ricottą 3. Zapiekać na grillu lub w żarze węgla drzewnego przez 60-70 minut.Wyjąć, przekroić na połówki, oprószyć solą morską,posypać szczypiorkiem i czosnkiem.

Komentarze

Podobne przepisy