Bardzo orzeźwiający napój z arbuza z dodatkiem świeżego ogórka to idealna propozycja na upalne letnie dni. Połączenie tych składników daje ciekawy efekt smakowy.
20 min
Składniki:
1,5 kg miąższu arbuza
1 średni wężowy ogórek
1 cytryna
woda mineralna niegazowana (ilość dowolna)
cukier (do smaku)
kostki lodu
listki mięty lub melisy
Arbuzada z ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ogórka obrać i pokroić w kostkę. Arbuza oczyścić z pestek. Z cytryny wycisnąć sok. Arbuza, ogórka, sok z cytryny i listki mięty lub melisy umieścić w blenderze i dokładni zmiksować. Dosłodzić do smaku i uzupełnić wodą mineralną. Napój schłodzić w lodówce przez kilka godzin. Przed podaniem wymieszać i serwować z kostkami lodu.
Komentarze