Andruśki czekoladowo-krówkowe

0 (0 ocen)

  • 60 min

Wafle przekładane z czekoladą,dzieciaki za nimi przepadają.

  • 60 min

Składniki:

  • 200 g masła
    1/4 szklanki cukru
    6 łyżek mleka
    1,5 szklanki kakao
    3 łyżki mleka w proszku
    8 g cukru waniliowego
    puszka masy krówkowej
    2 czekolady mleczne
    4 łyżki słodkiej śmietanki
    100 g mini wafli tortowych
    kolorowe wiórki kokosowe

Andruśki czekoladowo-krówkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło,mleko,mleko w proszku,cukier,cukier waniliowy,kakao wymieszać w garnku i gotować w garnku przez 5 minut cały czas mieszając,aby masa nie przywarła do dna garnka,zdjąć z ognia przestudzić.
  • 2. Wafle smarować na przemian przestudzoną masą kakaową i krówkową,delikatnie dociskając wafle do siebie.
  • 3. Czekolady połamać na kawałki włożyć do miski,wlać śmietankę i położyć na garnku z gotującą się wodą i mieszać, aż czekolada całkowicie się rozpuści.
    Gotową polewą polać każdy przełożony wafel,posypać wiórkami kokosowymi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy