A'LA SCHABOWY

0 (0 ocen)

Dzięki musztardzie mięsko jest lekko pikantne i kruche:))

Składniki:

  • - 500g mięsa z szynki wieprzowej
    - 3 łyżeczki musztardy sarepskiej
    - sól
    - pieprz
    - papryka mielona słodka
    - jajko
    - bułka tarta
    - olej

A'la schabowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić na 1 cm grubości plastry i lekko rozbić, następnie natrzeć przyprawami oraz musztardą. Wstawić na około 2-3 godzin do lodówki. Jajko roztrzepać, a następnie mięso obtoczyć w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano po obu stronach. Najlepiej smakuje z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej.

Komentarze

Podobne przepisy