Zupa z brukselki i sera pleśniowego

0 (0 ocen)

  • 60 min

Brukselka od zawsze kojarzyła nam się zw wczesną jesienią...jesteśmy jej amatorami. Postanowiliśmy zrobić własną wersję zupy z urozmaiceniem...bo sery też lubimy, zwłaszcza kozie

  • 60 min

Składniki:

  • 2 duże marchewki
    1 pietruszka
    1 mały seler
    500 g brukselka
    1 łyżeczka masła klarowanego
    200 g drobnego makaronu
    1.2 l bulionu warzywnego
    125 g sera pleśniowego lazur
    koperek
    pieprz

Zupa z brukselki i sera pleśniowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki, pietruszkę, seler kroimy w kostkę. Brukselkę oczyszczamy, większe kroimy na pół. Warzywa podsmażamy na maśle, zalewamy bulionem, gotujemy do momentu, kiedy będą półtwarde. Następnie dodajemy makaron i pokrojony w kostkę ser pleśniowy. Dotujemy do miękkości makaronu. Na koniec wrzucamy posiekany koperek. Do smaku doprawiamy pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy