Zupa toskańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Czosnek, chili i cebulę drobno posiekaj. Podsmaż na połowie oliwy.
Jak cebula zrobi się rumiana wlej litr wody i dodaj Kostkę wołową.
Dodaj rozdrobnione pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy. Gotuj powoli ok 15 minut.
Bagietkę porwij na mniejsze kawałki. Skrop obficie pozostałą oliwą i wstaw do piekarnika. Piecz w 200 stopniach aż grzanki zrobią się rumiane.
Pod koniec gotowania dodaj do zupy listki tymianku, posiekane liście bazylii oraz szczyptę cukru. Zagotuj i wlewaj na talerze. Po wierzchu posyp upieczonymi grzankami i posyp startym parmezanem. Podawaj natychmiast.
Porady
W sezonie zamiast pomidorów w puszce można również użyć świeżych co dodatkowo uwydatni ich smak.
Komentarze