Zupa ogórkowa

0 (0 ocen)

Polskie zupy to najlepsze zupy na świecie.

Składniki:

  • Korpus lub skrzedlka,palki,zeberka
    1 marchew, 3 ziemnaki, pietruszka,por,seler
    4 ogórki kiszone
    poł szklanki wody z ogórkow ( lub mniej,trzeba posmakowac)
    kostka rosołowa(niekoniecznie)
    sól,pieprz,zabek czosnku
    woda
    3 łyzki smietanki do zup

Zupa ogórkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku gotujemy wodę,wrzucamy mięso. Warzywa myjemy,kroimy w kostkę,i wrzucamy do garnka.Czosnek obieramy,myjemy i wrzucamy do garnka. Ogorki zcieramy na tarce. Później wrzucamy do zupy. Na koniec dodajemy wodę z ogórków. Przyprawiamy sola,pieprzem. Zdejmujemy z gazu. Wlewamy śmietankę. Zupę przed podaniem mozna posypać pietruszką lub koperkiem. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy