Zupa jarzynowa z pęczakiem

  • wyświetlono: 360 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Mega pyszna, mega jarzynowa, bez dodatku mięsa.

DSC_1166
  • 60min

Składniki

4 duże marchewki
1 por (biała część)
1 pietruszka
1 mały seler
2 ziemniaki
1 łyżeczka masła
1,5 l wrzącej wody
2 liście laurowe
4 ziarna ziela angielskiego
1 łyżka przyprawa do fasoli
100 g kaszy pęczak
natka pietruszki
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Zupa jarzynowa z pęczakiem

  • 1. Marchew, pietruszkę, seler, ziemniaki obieramy i razem z pokrojonym w piórka porem podsmażamy na rozgrzanym maśle. Zalewamy wrzątkiem, dodajemy sól, pieprz, liście laurowe, ziele angielskie, przyprawę do fasoli, gotujemy pod przykryciem przez 40 minut.

    Do zupy wrzucamy pęczak i gotujemy do jego miękkości. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzu

Komentarze

Podobne przepisy

Zupa jarzynowa z kluskami

Dodane przez: Marcia66

Zupa jarzynowa z kluskami

Ekspresowa zupa z pysznymi kluskami

zupa jarzynowa

Dodane przez: Beata12

Zupa jarzynowa z kalafiorem

Dobra pożywna zupa

Zupa jarzynowa z jarmużem

Dodane przez: Netka

Zupa jarzynowa z jarmużem

Pyszna, zdrowa i pożywna zupka...

Zupa jarzynowa z tortellini

Dodane przez: Gregorhspeed

Zupa jarzynowa z tortellini

Syta zupa z pysznym chorizo i tortellini.

image-1ytsx2w

Dodane przez: Andzia Pichci

Zimowa zupa z pęczaku

Świetna zupa rozgrzewająca świetna...

image-0grin37

Dodane przez: Kasia_S

Zupa jarzynowa z kapustą

bardzo często gości na moim stole

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE