1.Robimy galaretki według przepisu na opakowaniu i odstawiamy, żeby wystygły. Żelatynę rozrabiamy w pół szklanki gorącej wody i również odstawiamy, żeby wystygła. Białka ubijamy na sztywno. Następnie dodajemy żółtka, cukry i partiami mąkę, miksujemy. Ciasto przelewamy do tortownicy i pieczemy w 200 stopniach Celsjusza ok. 20 minut. Odstawiamy do wystygnięcia. Na wystudzony biszkopt wlewamy jedną z galaretek i odstawiamy do lodówki do stężenia.
2."Śnieżkę" przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Następnie dodajemy żelatynę z wodą. Miksujemy. Dodajemy śmietan - fixy i jogurt naturalny i miksujemy aż masa zrobi się puszysta. Do masy dodajemy borówki lub jagody. Wylewamy powstałą masę na biszkopt i odstawiamy do lodówki do stężenia.
3.Na stężoną masę wylewamy kolejną galaretkę i odstawiamy do lodówki. Na stężonej galaretce układamy czekoladowe ozdoby i wlewamy ostatnią galaretkę łyżką, chłodzimy w lodówce.
Komentarze