Zielone naleśniki z serkiem tartare

0 (0 ocen)

  • 30 min

Można je przygotować na wiele sposobów i tak zawsze wychodzą pyszne.Moja rodzina uwielbia je zarówno na słodko jak i na słono.

  • 30 min

Składniki:

  • na ciasto naleśnikowe:
    1 szklanka mąki pszennej
    1 szklanka mleka
    1 jajko
    3 łyżki zmiksowanego świeżego szpinaku
    1/2 łyżeczki soli
    olej rzepakowy do smażenia
    na nadzienie:
    250 g serka tartare"Łososiowa zatoka"
    50 wędzonego łososia
    ponadto:
    szczypiorek
    wykałaczki

Zielone naleśniki z serkiem tartare - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe włóż do miski i zmiksuj mikserem.
    Z przygotowanego ciasta usmaż naleśniki na średniej patelni na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju.
    Serek tartare połącz z drobno pokrojonym wędzonym łososiem.
    Na upieczone naleśniki nałóż nadzienie i zwiń je formując sakiewkę u góry zepnij wykałaczką lub obwiążą szczypiorkiem.

Komentarze

Podobne przepisy