Zielone kotlety

0 (0 ocen)

Bardzo aromatyczne:) Jak się smażą to pachnie w całym domu.

Składniki:

  • ILOŚĆ SKŁADNIKÓW WEDŁUG ILOŚCI PORCJI KTÓRE CHCEMY ZROBIĆ:

    pierś kurczaka
    sól
    pieprz
    majeranek do obtoczenia
    jajka do obtoczenia
    bułka tarta do obtoczenia
    olej do smażenia

Zielone kotlety - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś kurczaka filetujemy i rozbijamy.
  • 2. Do 3 półmisków wsypujemy kolejno: majeranek, rozmieszane jajka, bułkę tartą,
  • 3. Kotlety lekko moczymy w wodzie aby były wilgotne, następnie obtaczamy dokładnie w majeranku, jajku, a na koniec w bułce tartej.
  • 4. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na rumiany kolor.

Komentarze

Podobne przepisy