Zawijańce z dipem

0 (0 ocen)

  • 15 min

Zawijańce zawsze królują na imprezach

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki na zawijańce:
    - opakowanie ciasta francuskiego
    - ketchup pikantny
    - czosnek granulowany
    - zioła prowansalskie
    - sól
    - pieprz
    - ser w plastrach
    - szynka konserwowa w plastrach

    Składniki na dip:
    - ketchup pikantny
    - ćwiartka drobno posiekanej cebuli
    - 2-3 łyżki miodu
    - szczypta pieprzu cayenne

Zawijańce z dipem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozwinięte ciasto francuskie rozsmarowujemy ketchup, posypujemy ziołami, czosnkiem, solą i pieprzem kładziemy na całość plastry sera jeden obok drugiego, na ser kładziemy szynkę. Zawijamy w rulon dłuższą częścią. Takiego węża kroimy na szerokość 2 cm i kładziemy na papier do pieczenia na leżąco i pieczemy w piekarniku aż cisto francuskie będzie dobre.
    Do miski dajmy ketchup, miód cebulkę i szczyptę pieprzu cayenne, mieszamy pozostawiamy na ok godzinę aby smak się przegryzł.
    Podajemy wspólnie jako przystawkę

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy