Zapiekanka chlebowa

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pyszna zapiekanka z resztek zachomikowanych w lodówce.

  • 40 min

Składniki:

  • bochenek chleba razowego czerstwego
    3 jajka
    2 parówki
    szalotka
    3 łyżki zielonego groszku mrożonego
    100 g sera żółtego
    sól
    pieprz
    zielenina do posypania

Zapiekanka chlebowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wierzch chleba ścinamy, a środek wydrążamy.

    Jajka mieszamy z pokrojonymi parówkami, cebulą, serem, groszkiem i przyprawami. Mieszankę wlewamy do chleba. Zapiekamy w 180 stopniach C około 30 minut, aż jajka dobrze się zetną. Podajemy na gorąco posypane zieleniną.

    Zapiekany chleb najlepiej kroić na grubsze kromki ząbkowanym nożem do chleba.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy