ZAPIEKANKA 2 x M

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 5 min

Wymyślony na niespodziewaną wizytę gości.

  • 1 godz. 5 min

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu penne (rurek) 500g
    1 wędzona makrela
    150 g jogurtu typu greckiego,
    2 łyżki majonezu,
    1 łyżka natki pietruszki (może być suszona)
    1 łyżeczka słodkiej papryki,
    szczypta ziół prowansalskich
    sól, pieprz do smaku

Zapiekanka 2 x m - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Makaron ugotować. 1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
  • Makaron odcedzić. 2. Odcedzić i nieco wystudzić.
  • Przygotować makrele. 3. Przygotować makrelę - usunąć ości i skórę. Rozdrobić na mniejsze kawałki.
  • 4. Do jogurtu greckiego dodać 2 łyżki majonezu, 1 łyżeczkę słodkiej papryki, 1 łyżkę natki pietruszki, szczyptę ziół prowansalskich, sól i pieprz - wymieszać.
  • 5. Wymieszać makrelę z makaronem i przygotowaną mieszanką (jogurtu, majonezu i przypraw).
  • Przełożyć do naczynia żaroodpornego. 6. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w 180 stopniach (z termoobiegiem) przez 40 minut.
  • Po 40 minutach w piekarniku. 7. Gotowa.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy