Krem 2 razy M

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Lekki deser kremowy na bazie soku ze świeżej marchewki, mango i śmietanki z dodatkiem chrupiących paluszków z ciasta francuskiego.

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • a)składniki podstawowe z zestawu: ciasto francuskie, śmietana30 % 200 ml, szklanka soku ze świeżej marchewki
    b) składnik podstawowy dodatkowy: świeże mango lub z puszki
    c) składniki robocze: 2 łyżeczki soku z cytryny, 3 łyżeczki cukru pudru, 2 łyżeczki żelatyny, 4 łyżki wody do rozpuszczenia żelatyny
    d) dekoracja: łyżka czekolady startej na tarce
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Krem 2 razy m - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z ciasta francuskiego wycinamy paski długości ok. 15 cm. Posypujemy starką czekoladą i pieczemy w piekarniku. Żelatynę rozpuszczamy w ciepłej wodzie. Mango blendujemy na jednolitą masę, dodajemy sok ze świeżej marchewki i rozpuszczoną żelatynę i sok z cytryny. Pozostawiamy w lodówce do stężenia, ok. 20 minut. Następnie śmietankę ubijamy, na końcu dodajemy cukier puder. Do śmietanki po łyżce dodajemy zastygłą galaretkę z soku marchewkowego i mango dalej miksując. Pozostawiamy odrobinę galaretki do dekoracji. Krem wykładamy do pucharków, dekorujemy pozostawioną galaretką, startą czekoladą i kawałkami mango. Podajemy z chrupiącymi paluszkami z ciasta francuskiego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Mango Marchewka Śmietanka

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować