Zapiekane kapelusze z trzema serami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Lubię łączyć te smaki. Oto moja propozycja na kolację lub dodatek do obiadu. Kapelusze świetnie smakują ze schabowym. Proste i smaczne.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki na 2 porcje:
    - 4 duże pieczarki
    - 4 plasterki serka topionego cheddar
    - 100 g (kostka) sera topionego gouda
    - kawałek sera żółtego

Zapiekane kapelusze z trzema serami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1a03ix9 1. Pieczarki obrać, usunąć ogonki, posmarować wnętrze serkiem topionym. Formę do zapiekania skropić oliwą. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni.Ogonki pokroić w drobną kosteczkę i dodać do kapeluszy, następnie dodać plasterki sera żółtego.Plasterki sera topionego złożyć na kształt koperty, zakładając rogi do środka.Gotowe kapelusze wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać przez około 20-25 minut. Upieczone kapelusze udekorować koperkiem lub natką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy