Zapiekane jajka na bagietce

0 (0 ocen)

Pyszne śniadanie.

Składniki:

  • Składniki podstawowe
    2 kromki z bagietki
    1 ulubiona kiełbasa (u mnie kiełbasa śląska)
    1/2 papryki czerwonej

    Składnik dodatkowy:
    2 jajka

    Składniki robocze:
    1 łyżeczka masła
    przyprawa do gyrosa
    sól
    pieprz kolorowy


Zapiekane jajka na bagietce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przysmażona bagietka 1. Na patelni roztopić masło i podsmażyć kromki z bagietki, posypując szczyptą przyprawy do gyrosa. Podsmażone bagietki, włożyć do dwóch foremek do zapiekania.
  • Podsmażona kiełbasa 2. Kiełbasę pokroić w plasterki, posypać szczyptą przyprawy do gyrosa i podsmażyć na złoty kolor. Kiełbasę poukładać na bagietkach.
  • posypanie papryką 3. Paprykę pokroić w kosteczkę i posypać nią kiełbasę.
  • przygotowana potrawa do zapiekania 4. Wbić do każdej foremki po jednym jajku. Posypać szczyptą soli i świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.
  • Gotowa potrawa 5. Piec ok 8 min w nagrzanym piekarniku w 180*C. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy