Wytrawne babeczki "kwiaty" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto.
Do przesianej mąki dodajemy resztę składników i mieszamy najpierw łyżką , potem zagniatamy.
Ciasto owijamy w folię i wkładamy do zamrażalnika na kilkanaście , kilkadziesiąt minut.
W tym czasie ser bardzo drobno kroimy.Oliwki wyjmujemy z zalewy.
Ciasto wałkujemy dość cienko ( poniżej 1/2 cm.).
Wykrawamy koła 12 cm. ( foremka 6,5 cm.) i wykładamy nimi foremki , tworząc fale.
Ser rozkładamy po bokach foremki.
Sos.
Do śmietany dodajemy jajko , pieprz i dokładnie roztrzepujemy.
Uzyskany sos równomiernie rozlewamy do foremek.
Do każdej wkładamy zwinięte salami i do środka wtykamy oliwkę.
Możemy posypać czarnuszką.
Komentarze