Wrapsy z sałaty rzymskiej z szynką

0 (0 ocen)

  • 10 min

Tak też można wykorzystać sałatę rzymską. Ps. żółty ser dowolny

  • 10 min

Składniki:

  • 2 główki sałaty rzymskiej
    4 plastry gotowanej szynki
    4 łyżki majonezu
    2 jajka ugotowane na twardo
    strąk czerwonej papryki
    ogórek
    cebula
    sól
    pieprz
    pół szklanki grubo startego żółtego sera
    świeży tymianek

Wrapsy z sałaty rzymskiej z szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wrapsy z sałaty rzymskiej z szynką 1. Sałatę umyłem, osuszyłem, rozdzieliłem liście. Na każdym liściu ułożyłem przycięty plaster szynki, który posmarowałem majonezem. Na nim rozłożyłem grubo pokrojone jajka ugotowane na twardo, trochę papryki pociętej w podłużne paski, ogórka pokrojonego w słupki, oraz kilka piórek cebuli. Lekko posoliłem, posypałem tartym serem , pieprzem i listkami tymianku.
    Wszystko zawinąłem w otwarty z jednej strony pakiecik, związałem sznurkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy