Włoska zupa: świeże pomidory z melonem i szynką parmeńską

0 (0 ocen)

  • 15 min

Jedzenie pomidorów kilka razy w tygodniu pomaga zwalczyć depresję. Dzieki dużej zawartości antyoksydantów i likopenu, które obniżają ryzyko min.zachorowania na raka prostaty. Melon cantaloupe zawiera dużo enzymu SOD, który chroni nasze komórki przed starzeniem i utrzymuje je dłużej młode i zdrowe

  • 15 min

Składniki:

  • 1 dojrzały melon cantaloupe
    3-4 średnie pomidory
    garść świeżej bazylii
    szczypta soli
    8 plasterków szynki parmeńskiej (100 g

Włoska zupa: świeże pomidory z melonem i szynką parmeńską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • włoska zupa świeże pomidory melon i szynka parmeńska 1. Plasterki szynki układamy na blaszce i wkładamy do nagrzanego piekarnika 200 stopni na 8 minut.
    Do przygotowania tej zupy potrzebujemy mikser lub cokolwiek co nam rozdrobni owoce. Melona obrać, pozbawić nasion pokroić i wrzucić do miksera, pomidory obrać ze skóry i również wrzucić do miksera. Zmiksować owoce tak aby całkowicie ich nie „rozciapać”. W trakcie dodać listki bazylii i szczyptę soli. Zupę przełożyć do miski, schłodzić. Przed podaniem na wierzch pokruszyć upieczone plasterki szynki.

Porady

wybierajmy dojrzałe owoce melona bo wtedy jest słodki i soczysty

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy