Wegetariańska potrawka z dyni kabaczka i bakłażana

0 (0 ocen)

  • 35 min

Jesienna wegetariańska potrawka z dyni kabaczka i bakłażana

  • 35 min

Składniki:


  • 1 bakłażan
    1 cukinia młoda
    1 kawałek dyni
    1 cebula
    2 marchewki
    curry Prymat
    pieprz biały
    papryka słodka mielona
    papryka ostra
    Sól morska
    olej do smażenia
    natka pietruszki
    30 dag pieczarki
    1 kartonik pulpa pomidorowa

Wegetariańska potrawka z dyni kabaczka i bakłażana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakłażana myjemy i kroimy w kosteczkę . Cukinie młodą myjemy osuszamy , kroimy w kosteczkę. Dynię jeden kawałek obieramy usuwamy pestki i kroimy w kostkę. Cebulę siekamy. Pieczarki kroimy na cztery. Marchewkę obieramy i kroimy w plasterki
  • 2. . Na dużej patelni na oleju podsmażamy cebulkę , dodajemy pokrojona marchewkę i smażymy ok 4 min. Następnie dodajemy pokrojone pieczarki. Po kilku minutach dodajemy resztę pokrojonych warzyw. Mieszamy , doprawiamy papryką słodka , ostrą , solą morską i odrobinę curry.
  • 3. Podsmażone warzywa zalewamy pulpą pomidorową i dusimy na małym ogniu. Kiedy warzywa są miękkie , doprawiamy do smaku jeżeli jest taka potrzeba i dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Podajemy na ciepło.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy