Udko pieczone z warzywami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Szybkie efektowne danie, robię je bardzo często lubiane przez dorosłych i dzieci.

  • 60 min

Składniki:

  • 4 udka
    Przyprawa do drobiu
    1 łyżka oleju
    2 ząbki czosnku
    sól / pieprz
    1 woreczek ryżu
    1 marchew
    ½ pietruszki korzeń
    ½ cukinii
    1 łyżeczka masła
    Curry

Udko pieczone z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • udko pieczone z warzywami 1. Udka opłukać oprószyć przyprawami natrzeć posiekanym czosnkiem i delikatnie skropić olejem - pieczemy w piekarniku z termoobiegiem ok 40 min w temperaturze 185 st. Na koniec pieczenia włączam funkcje przypiekanie od góry. Warzywa obrać i pokroić na plasterki wrzucamy do rondelka z wodą i dusimy ok 10 min. W oddzielnym garnku ugotować w osolonej wodzie ryż. Ugotowany ryż połączyć z odcedzonymi warzywami i doprawiamy sola, pieprzem oraz odrobina curry ( ostrożnie żeby nie przesadzić z tą przyprawą).

Komentarze

Podobne przepisy