Udko kurczaka w panierce

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

To mój sposób na wykorzystanie udek z rosołu. Moja rodzina bardzo lubi takie mięsko.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 udka ugotowane w rosole
    2 jajka
    bułka tarta
    czosnek granulowany
    sól, pieprz
    słodka mielona papryka
    olej do smażenia

Udko kurczaka w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka wbijamy do miseczki, roztrzepujemy, doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i słodką papryką.
    Do drugiej miseczki wsypujemy bułkę tartą.
  • 2. Każde udko panierujemy najpierw w jajku, następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podajemy do drugiego dania.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy