UDKO Z KURCZAKA W PANIERCE

  • wyświetlono: 2381 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Proste a zarazem sycące danie. Zachwyca podniebienia mężczyzn.

Justi
  • 45min

Składniki

4 udka z kurczaka
około 1L wody
przyprawa uniwersalna
przyprawa do kurczaka
jarzyny (cebula, por, marchew, seler, pietruszka)
olej


Panierka:

2 jajka
bułka tarta,
mąka

Sposób przygotowania przepisu:

UDKO Z KURCZAKA W PANIERCE

  • 1. Do garnka włożyć udka z kurczaka i zalać wodą, po czym dodać jarzyny i przyprawa uniwersalna. Gotować około 30 minut. Gorące udka wyjąć i posypać z wszystkich stron przyprawa uniwersalna oraz przyprawą do kurczaka. Obtoczyć je w mące, umoczyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce. Udka z kurczaka wrzucić na głęboki gorący olej – tak by były całe zanurzone. Najlepiej piec je we frytownicy. Po upieczeniu na złoty kolor podawać z frytkami i zestawem surówek.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

moj_niedzielny_obiadmama_mnie_nauczylaudkokurczak_ćwiartka
 

Komentarze

Podobne przepisy

kurczak w majonezowej panierce

Dodane przez: capri

filety z kurczaka w majonezowej panierce

Delikatne kotlety z kurczaka na...

Filet z kurczaka w śmietanowej panierce

Dodane przez: MonikaW

Filet z kurczaka w śmietanowej panierce

Kotlety z kurczaka w śmietanowej...

filet w cebulowo-czosnkowej panierce

Dodane przez: capri

filety z kurczaka w cebulowo - czosnkowej...

Danie jest tanie, pyszne, posmakuje...

pierś z kurczaka w ziołach prowansalskich

Dodane przez: tymiankowa

Piersi z kurczaka w prowansalskiej panierce

Lubię zioła prowansalskie, często...

image-0lvxfw3

Dodane przez: xamelka1

Kąski z kurczaka w panierce serowo-sezamowej

Takie kąski bardzo lubią moje dzieci.Podaję...

Pierś z parmezanem

Dodane przez: MarciaDG92

Pierś kurczaka z parmezanem w chrupiącej...

Pierś kurczaka nadziana serem parmezanem,...