Tosty z grillowanymi boczniakami i papryką

0 (0 ocen)

  • 30 min

...

  • 30 min

Składniki:


  • Chleb wiejski pełnoziarnisty
    Kilka boczniaków wielkości dłoni
    1 papryka czerwona
    3 szalotki
    Kilka plastrów sera salami z ziołami i czosnkiem
    Kilka plastrów Eurosera Goudaz z zielonym pesto
    Odrobina oliwy z oliwek
    Szczypta chilli
    Sól i pieprz

Tosty z grillowanymi boczniakami i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę pokroić na kawałki. Szalotki pokroić w ćwiartki . Warzywa i boczniaki skropić odrobiną oliwy ,oprószyć solą i pieprzem oraz listkami tymianku. Grillować. Chleb podzielić na pół . Jedną połowę robimy z samym serem i szalotką. Drugą część robimy z boczniakami ,papryką i szalotką ,oprószamy chilli. Pieczemy w temperaturze 180 stopni ,aż do rozpuszczenia sera. Kromki z warzywami i serem podajemy razem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy