Tosty

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Dzień dobry.
Zapraszam na gofry z chleba tostowego nadziane mięsem mielonym i serem.
Miłego dnia.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200g mięsa mielonego (u mnie z szynki)
    16 kromek chleba tostowego
    Sól pieprz
    Ulubione przyprawy (majeranek papryka ostra odrobinę curry )
    Dwa grube plastry sera (u mnie liliput)
    Opcjonalnie pomidory i bazylia
    2 łyżki rozpuszczonego masła

Tosty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:
    Mięso mielone mieszamy z przyprawami.
    Ser kroimy na ćwiartki.
    Na chlebie testowym kładziemy porcję mięsa mielonego rozprowadzamy na całej powierzchni i układamy na środku kawałek sera.
    Wszystko przykrywamy drugą warstwą chleba.
    Rozgrzaną gofrownice smaruję z jednej i drugiej strony masłem i układamy chleb.
    Zapiekamy do zrumienienia na złoto brązowego koloru.
    Wyjmujemy przecinamy na pół i układamy na talerzu. Na wierzchu ułożyć kilka ćwiartek pomidora koktajlowego i liści bazylii.
    SMACZNEGO

Porady

Mięso dość cienko smarujemy na chlebie tak jak np.tatar lub matkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy