Tortilla a'la luna

0 (0 ocen)

Szybko smacznie i sycąco

Składniki:

  • 3 placki tortilla
    300 g mięsa mielonego
    1 puszka groszku
    1 cebula
    1 marchewka
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    100 ml bulionu lub wody
    2 łyżki oleju
    oregano
    majeranek
    1 łyżeczka przyprawy gyros

Tortilla a'la luna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tortilla a'la luna 1. Marchewkę i cebulę posiekać drobno, na patelni rozgrzać tłuszcz i podsmażyć marchewkę z cebulą. Dodać mięso i rozdrobnić je widelcem , następnie dodać groszek osączony od zalewy i też lekko przegnieść widelcem lecz nie dokładnie. Dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy.
    Podlać bulionem przykryć i dusić na wolnym ogniu ok 15 min. Odparować.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy