Torcik Śmietankowy

0 (0 ocen)

polecam ciasto bez pieczenia ;-)

Składniki:

  • · gotowy spód tortowy 1 krążek
    · galaretka pomarańczowa 1 op
    · woda 400 ml
    Krem:
    · śmietana 30 % 400 g
    · cukier puder 1 szkl
    · cukier waniliowy 1 łyżka
    · serek mascarpone 250 g

Torcik śmietankowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. spód układamy na tortownicy, można go nasączyć. Galaretke rozpuszczamy w 400ml gorącej wody i studzimy.
    Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym do momentu zesztywnieje. Pamiętaj, aby zacząć od wysokich obrotów miksera i stopniowo je zmniejszać. Dodajemy serek mascarpone i jeszcze chwilkę miksujemy.
    nakładamy mase na spód tortowy i wstawiamy do lodówki by sie masa ściągła na 20 minut, zalewamy galaretką chłodzimy ok 2 godz. Dekorujemy

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy