Torcik bułczany z jabłkiem

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

W sam raz na śniadanie dla naszych pociech.

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Hałka 1 szt.
    Jajka 3 szt.
    Jabłko duże 2 szt.
    Cukier waniliowy 2 szt.
    Cynamon mielony 1 łyżeczka
    Masło do formy
    Mleko 2 szklanki

Torcik bułczany z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Hałkę pokroić w grube kromki, namoczyć w mleku, ułożyć w naczyniu żaroodporny posmarowanym masłem. Następnie obłożyć pokrojonymi w plastry obranymi jabłkami, posypać cynamonem i cukrem waniliowym, czynność należy powtórzyć. Jajka rozbełtać z pozostałym mlekiem, dodać odrobinę cukru waniliowego. Zalać przygotowany torcik. Zapiec przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy