Czy znacie tatarkę pogankę? Z pewnością znacie. Może nie z takiej nazwy, ale większość z Was powie, że jest zdrowa i pyszna. Posłuchajcie jak to z tatarką poganką było...
30 min
Składniki:
Tatarka – poganka z cebulką i boczkiem
Składniki:
szklanka kaszy
2-3 cebule
2-3 plasterki chudego boczku
2-3 plastry szynki parmeńskiej
łyżeczka oliwy lub smalcu
sól i pieprz
Tatarka poganka - groats - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jak to zrobić?
- ugotuj kaszę do miękkości w lekko osolonym wrzątki – około 10 min.
- posiekaj cebulę, boczek i szynkę, zeszklij wszystko na oliwie
- wymieszaj z kaszą, dopraw solą i pieprzem
Porady
Moja rada:
- jeden plaster szynki parmeńskiej obsmażam w całości
Komentarze