Tatarka poganka - Groats

0 (0 ocen)

  • 30 min

Czy znacie tatarkę pogankę? Z pewnością znacie. Może nie z takiej nazwy, ale większość z Was powie, że jest zdrowa i pyszna. Posłuchajcie jak to z tatarką poganką było...

  • 30 min

Składniki:

  • Tatarka – poganka z cebulką i boczkiem

    Składniki:
    szklanka kaszy
    2-3 cebule
    2-3 plasterki chudego boczku
    2-3 plastry szynki parmeńskiej
    łyżeczka oliwy lub smalcu
    sól i pieprz

Tatarka poganka - groats - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • http://mystylemyeveryday.blogspot.com/2014/05/tatarka-poganka 1. Jak to zrobić?

    - ugotuj kaszę do miękkości w lekko osolonym wrzątki – około 10 min.
    - posiekaj cebulę, boczek i szynkę, zeszklij wszystko na oliwie
    - wymieszaj z kaszą, dopraw solą i pieprzem

Porady

Moja rada: - jeden plaster szynki parmeńskiej obsmażam w całości

Komentarze

Podobne przepisy