Szyszki z kandyzowanym ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Krówki pozbawiamy opakowań.
Kandyzowanego ananasa kroimy na małe kawałki wielkości mniej więcej przypominające ryż preparowany.
Margarynę kroimy na mniejsze kawałki, które wrzucamy do wysokiego garnka i stawiamy na "wolnym" ogniu. Gdy się rozpuści wrzucamy do garnka rozpakowane krówki i dodajemy kakao. Całość mieszamy, aż krówki się rozpuszczą. Gdy to nastąpi, zdejmujemy garnek z ognia i wsypujemy ryż oraz pokrojonego ananasa i dokładnie mieszamy tak, by wszystko było pokryte masą.
Z powstałej masy formujemy szyszki.
Gotowe szyszki układamy na papierze do pieczenia i odstawiamy na kilka minut do lodówki, by stężały. Potem można już zajadać:)
Uwaga!!! Masa jest bardzo gorąca. Lepiej trzymać ja z daleka od maluchów, bo mogą się paskudnie poparzyć jak zaczną podkradać.
Komentarze