Jeśli pieczecie coś, to upieczcie dwie pieczenie na jednym ogniu. Często tak robimy z podwójnej oszczędności. Czasu i pieniędzy. Tym razem upiekliśmy jednocześnie jabłko, bo ostatnie zostało i jakoś tak się już marszczyło ;)
5 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
200 g serka wiejskiego
1 duże jabłko
cynamon mielony
Szybki deser z pieczonym jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jabłko pieczemy 45 min w 180°C. Studzimy. Obieramy, miąższ oddzielamy od gniazda nasiennego, rozgniatamy widelcem, do smaku doprawiamy cynamonem. Dzielimy na cztery porcje.
Serek dzielimy na cztery porcje, przekładamy do słoiczków, na wierzch układamy porcje jabłka.
Można zjeść od razu lub schłodzić przed podaniem.
Komentarze