Sznycelki fasolowe

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne na ciepło, jak i na zimno. Fasolkę można zgnieść widelcem, bądź tłuczkiem do ziemniaków (jak ja moje).

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Puszka fasolki białej
    Mała cebula
    Ząbek czosnku
    1 jajko
    Pół bułki (namoczonej w rosołku)
    2 łyżki mąki pszennej
    Sól i pieprz
    Extra dodałam garam masala

Sznycelki fasolowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę rozdrabniamy tłuczkiem do ziemniaków, dodajemy jajko, mąkę, bułkę, cebulę przyrumienioną, przyprawy, można dodać nieco pietruszki. Mieszamy łyżką. Po wyrobieniu smażymy na głębokim, rozgrzanym oleju.

Porady

Sznycelki najlepiej wyrabia się mokrymi dłońmi...

Komentarze

Podobne przepisy