2 puszki fasoli, u mnie biała, ale może być tez czerwona
1/2 cebuli
1 dymka ze szczypiorkiem
kawałek imbiru
ok. 2 szklanki musu dyniowego
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka kolendry
1 łyżeczka gorczycy
2 mini papryczki chili
jajko
sól
panier z ciecierzycy
Kotlety dyniowo-fasolowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fasolę odcedzić i rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków, dodać puree z dyni, posiekaną cebulę i dymkę, starty na tarce imbir i przeciśnięty przez praskę czosnek. Ziarna kolendry i gorczycy i papryczki chili zmielić w młynku i dodać do masy warzywnej. Wbić jajko i wymieszać. Niewielkie porcje masy obtaczać w panierze z ciecierzycy i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Smacznego :)
Komentarze