Kotlety dyniowo-fasolowe

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bezmięsne kotlety

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 puszki fasoli, u mnie biała, ale może być tez czerwona
    1/2 cebuli
    1 dymka ze szczypiorkiem
    kawałek imbiru
    ok. 2 szklanki musu dyniowego
    2 ząbki czosnku
    1 łyżeczka kolendry
    1 łyżeczka gorczycy
    2 mini papryczki chili
    jajko
    sól
    panier z ciecierzycy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Mus Musy Dania główne Kotlety

Kotlety dyniowo-fasolowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę odcedzić i rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków, dodać puree z dyni, posiekaną cebulę i dymkę, starty na tarce imbir i przeciśnięty przez praskę czosnek. Ziarna kolendry i gorczycy i papryczki chili zmielić w młynku i dodać do masy warzywnej. Wbić jajko i wymieszać. Niewielkie porcje masy obtaczać w panierze z ciecierzycy i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Fasola Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować