Surówka z młodej kapusty i rzodkiewki

0 (0 ocen)

  • 15 min

Przepyszna i zdrowa sałatka pełna witamin z młodych letnich warzyw. Świetnie komponuje się z mięsami jak i rybą.

  • 15 min

Składniki:

  • mała młoda kapusta
    2 młode marchewki
    5 dymek (biała część)
    pęczek rzodkiewki
    kilka listków świeżego lubczyku
    2 łyżki pestek dyni
    sos sałatkowy ziołowy
    oliwa z oliwek

Surówka z młodej kapusty i rzodkiewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy i osuszamy. Marchew obieramy. Kapustę, rzodkiewkę i marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dymkę drobno siekamy. Warzywa łączymy w dużej misce. Przygotowujemy sos sałatkowy z oliwa z oliwek i wodą. Dodajemy do kapusty, marchwi i rzodkiewki, dokładnie łączymy. Całość posypujemy pestkami dyni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy