Surówka z marchewki i selera naciowego

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób

Surówka jest idealna do grilla, a także do przekąsek jako środek do kebaba, pity, do falafela.

  • 15 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • - 4 marchewki,
    - 5 łodyg selera naciowego,
    - 1 jabłko kwaskawe,
    - 1 łyżka majonezu czosnkowy/chrzanowy (do smaku),
    - 1 łyżeczka chrzanu,
    - sok z 1/2 cytryny,
    - sól, pieprz, ew. cukier.

Surówka z marchewki i selera naciowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę trzemy na malych oczkach, selera tniemy na małe kawałki i blendujemy w pojemniku z ostrzami. Jabłko obieramy, wykrajamy gniazda nasienne, trzemy na tarce na małych oczkach. Dodajemy sok z cytryny. Dodajemy majonez i chrzan, doprawiamy do smaku (sól, pieprz ewentualnie cukier).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy