Śródziemnomorskie ziemniaki pieczone z cytryną i rozmarynem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

na fasolce szparagowej zapiekanej z bekonem

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - ziemniaki: 1 kilogram
    - cytryna: 2 sztuki
    - rozmaryn gałązka: 1 sztuka
    - fasolka szparagowa żółta Hortex: 100 gramów
    - fasolka szparagowa zielona Hortex: 100 gramów
    - mix sałat Fit&Easy: 1 opakowanie
    - boczek wędzony: 200 gramów
    - oliwa z oliwek: 1 łyżka
    - sól, pieprz: 1 łyżeczka
    - papier do pieczenia Saga: 1 opakowanie

Śródziemnomorskie ziemniaki pieczone z cytryną i rozmarynem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki dobrze myjemy i nacinamy w odstępach 3 mm, nie przecinając do końca..
  • 2. Oliwę z oliwek mieszamy ze startą skórką cytrynową, sokiem z cytryny, posiekanym rozmarynem i przyprawami.
  • Papier Saga 3. Ziemniaki zanurzamy w marynacie, a następnie pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st ok. 40 min na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia Saga.
  • Fasolka szparagowa Hortex 4. Fasolkę szparagową żółtą i zieloną Hortex blanszujemy w osolonej wodzie.
  • Fasolka zielona Hortex 5. Następnie formujemy pęczki i owijamy wędzonym boczkiem.
  • Sałaty Fit&Easy Party 6. Fasolkę zapiekamy w piekarniku wraz z ziemniakami ok. 8 min. Pęczki fasolki z boczkiem i ziemniaki podajemy z mieszanką sałat Fit&Easy

Komentarze

Podobne przepisy