Sok wieloowocowy malina-truskawka- czerwona porzeczka

0 (0 ocen)

Mocno owocowy sok z czerwonych owoców, doskonały do herbaty na zimowe wieczory oraz jako dodatek do wody na letnie upały.

Składniki:

  • 5 litrów malin
    1kg czerwonej porzeczki
    ok 800g truskawek (mogą być mrożone)
    2 kg cukru

Sok wieloowocowy malina-truskawka- czerwona porzeczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce dokładnie obrać, delikatnie zmieszać ze sobą.
    Układamy warstwami w sokowniku przesypując je cukrem. Pozostawiamy na jakiś czas by owoce puściły sok, następnie gotujemy do całkowitego rozpadu owoców. Sok przelewamy do butelek. Pasteryzujemy ok 15 minut lub 40 minut w piekarniku w temp. 120st C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy