Szybkie danie dla całej rodziny :) Świetnie sprawdza się również na imprezach w domu.
25 min
Składniki:
1 pierś z kurczaka
2 jajka
2 duże cebule czerwone
ziarenka smaku
30 dag sera żółtego startego na dużych oczkach
pieprz
papryka chilli w proszku
3 łyżki mąki
Siekane klopsy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś umyć i pokroić w kostkę.
Cebulę obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
Do miski wsypać pokrojoną pierś, cebulę,ser, przyprawy oraz mąkę i wbić jajka.
Całość wymieszać.
Odstawić do lodówki, aby składniki przeszły i spoiły się ze sobą na ok. 40 minut.
Po tym czasie wyjąć z lodówki i mokrą ręką formować klopsy, obtoczyć w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.
Komentarze