Siekane klopsy

0 (0 ocen)

  • 25 min

Szybkie danie dla całej rodziny :) Świetnie sprawdza się również na imprezach w domu.

  • 25 min

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka
    2 jajka
    2 duże cebule czerwone
    ziarenka smaku
    30 dag sera żółtego startego na dużych oczkach
    pieprz
    papryka chilli w proszku
    3 łyżki mąki

    bułka tarta i olej do smażenia

Siekane klopsy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś umyć i pokroić w kostkę.
    Cebulę obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
    Do miski wsypać pokrojoną pierś, cebulę,ser, przyprawy oraz mąkę i wbić jajka.
    Całość wymieszać.
    Odstawić do lodówki, aby składniki przeszły i spoiły się ze sobą na ok. 40 minut.
    Po tym czasie wyjąć z lodówki i mokrą ręką formować klopsy, obtoczyć w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy