500 g mąki pszennej
2 jajka
200 g masła
250 g cukru pudru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
cukier wanilinowy
1 opakowania przyprawy do piernika
Dekoracja:cukier puder,odrobina gorącego mleka, czerwony barwnik spożywczy.
Sposób przygotowania przepisu:
Serduszka Piernikowe
1.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać masło, posiekać z mąką, dodać jajka, cukier, cukier wanilinowy i przyprawę do piernika.Zagnieść ciasto, uformować w kulę, owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki na około godzinę. Ciasto dosyć grubo rozwałkować i wycinać foremką serduszka. Pierniczki ułożyć na blasze wyłożonej papierem i piec w temperaturze 180°C przez 10-12 minut. Wystudzone pierniczki udekorować lukrem utartym z gorącym mlekiem i odrobiną barwnika.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze