Serduszka piernikowe

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Polecam pyszne mięciutkie serduszka piernikowe.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 60 dkg mąki
    4 żółtka
    2 białka
    35 dkg miodu
    2/3 szklanki oleju
    1/2 szklanki śmietany 18%
    1 1/2 łyżeczki sody oczyszczanej
    4 łyżeczki przyprawy do piernika
    3 łyżeczki kakao
    dodatkowo:
    polewa czekoladowa biała
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka Pierniczki

Serduszka piernikowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • serduszka piernikowe 1. Mąkę przesiać na stolnicę dodać kakao , przyprawę korzenną , wymieszać. Miód stopić, wystudzić i połączyć z olejem. Sodę rozpuścić w śmietanie. Do mąki dodać żółtka, białka, miód wymieszany z olejem , śmietanę wymieszaną z sodą, wyrobić ciasto.
  • serduszka piernikowe 2. Ciasto rozwałkować na cienki placek. Foremką wycinać serduszka .
  • serduszka piernikowe 3. Następnie ułożyć na blasze . Piec w piekarniku około 15 min .w temperaturze 180 stopni. Wystudzone serduszka udekorować polewą czekoladową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierniczki Kakao Przyprawa do piernika

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować