Serduszka krucho maślane na jeden kęs

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 5 osób

BARDZO SMACZNE

  • 25 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 250 g mąki
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżki cukru pudru
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    150 g masła dobrej jakosci , schłodzonego
    1 łyżka gęstej śmietany
    1 jajko
    oraz do dekoracji lukier w pisaku

Serduszka krucho maślane na jeden kęs - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schłodzone masło siekamy, dodajemy,cukry, jajka, śmietanę , mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia .
    Zagniatamy do uzyskania gładkiej masy.
    Ciasto wałkujemy na grubość od 3-4 mm, wykrawamy ciasteczka-serduszka i przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
    Pieczemy około 10-12minut w piekarniku rozgrzanym na 180 stopni.
    Po upieczeniu i przestudzeniu dekorujemy lukrem, lub oprószamy cukrem pudrem,
    smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy