Sałatka z wędzonym dorszem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Proste, ale wykwintne piątkowe śniadanie, zamiast sałatki śledziowej

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 20 dag wędzonego dorsza
    20 małych ziemniaczków ugotowanych w mundurkach
    6 ugotowanych zielonych szparag
    majonez
    sól
    pieprz

Sałatka z wędzonym dorszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaczki i szparagi najlepiej ugotować dzień wcześniej, można też wykorzystać warzywa pozostałe po obiedzie. Ziemniaczki pokroić w cienkie plasterki, a szparagi na ok. 1 cm odcinki. Odłożyć główki szparagów do ozdobienia potrawy.
  • 2. Usunąć ości z wędzonego dorsza i rozdrobnić mięso widelcem.
  • 3. Wszystkie składniki wymieszać z 3 łyżkami majonezu, a następnie doprawić do smaku pieprzem i solą. Podawać z razowym chlebem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy