Sałatka z "przekiszonych" ogórków małosolnych

0 (0 ocen)

  • 10 min

Doskonały sposób na wykorzystanie "przekiszonych" ogórków małosolnych. Można do niej użyć niezbyt kwaśnych ogórków kiszonych.

  • 10 min

Składniki:

  • 10-12 "przekiszonych" ogórków małosolnych lub niezbyt kwaśnych ogórków kiszonych
    4 dymki wraz ze szczypiorem
    3 łyżki słodko-pikantnego sosu z mango lub słodkiego sosu chili
    2 łyżki oleju

Sałatka z "przekiszonych" ogórków małosolnych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki oraz dymkę ze szczypiorem kroimy w plasterki, mieszamy. Dodajemy sos słodko-pikantny i olej i dokładnie mieszamy. Podajemy jak dodatek do obiadu lub do dań z grilla.

Porady

Jeśli nie dysponujemy sosem słodko-pikantnym, można sałatkę przyprawić cukrem i odrobiną przyprawy chili.

Komentarze

Podobne przepisy